Spel zonder Flessen editie 2017

(Bijna) iedereen was zondag 5 november om acht uur ‘s ochtends op tijd aan de waterkant bij het zwembad voor het beroemde Spel zonder flessen. Ik was reuze benieuwd, Iedereen had van tevoren een groepje gemaakt, maakte daar ter plekke een top team of kon een ander team compleet maken. Elk team kreeg zijn eigen letter die met een permanente marker op de arm getatoeëerd werd. Naast een letter kreeg elk team ook een schijf met daarop acht vlakken om per spel het aantal punten op te schrijven die na alle spellen bij het clubhuis bij elkaar opgeteld werden.

Iets na achten begon het dan echt, (naam, Peter svp aanvullen) had een microfoon en die was aangesloten op verschillende boxen die bij het zwembad hingen, zo werd het idee van de ochtend en de werking van alles uitgelegd. Iedereen zou beginnen bij zijn onderdeel. Er waren acht spellen die allemaal iets met water of duiken te maken hadden:

  1. emmer vullen
  2. onderwater darten
  3. met plastic haaien en dolfijnen naar de overkant
  4. op het vlot naar de overkant
  5. de tennis- en voet -ballen door de buis naar boven
  6. rebus opduiken en 4 zinnen maken
  7. met eendjes op een helm naar de overkant
  8. met skateboard eendjes lanceren en vangen

 

Iedereen was super fanatiek, (Peter svp naam aanvullen) begon door de microfoon af te tellen en bij 1 was het een kabaal van jewelste, elk team was zeer geconcentreerd bezig en maakte hierbij veel geluid, het was begonnen hoor. Er werd keihard gestreden, blaren op de voeten, verder gelukkig geen zwaargewonden. Na afloop ging iedereen moe maar voldaan naar het clubhuis, hier was de prijsuitreiking. De jury had alle punten opgeteld en het (winnende team) heeft eeuwige roem verkregen. Althans tot november 2018, dan zal de strijd weer losbarsten.

Door Annelie Jonker