7 februari, 2017

Jeugdopleiding

Op dit moment kan Duikteam Nemo geen duikopleiding aanbieden.

Kinderen kunnen vanaf de leeftijd van 8 jaar starten met de snorkel- en vanaf 10 jaar met de duikopleiding.

Deze leeftijd is een advies, maar wel de minimale ondergrens. Binnen Nemo kennen wij vaak 2 groepen. Groep 1: 8-9 (snorkelopleiding) en Groep 2: 10-13 (persluchtopleiding). Bij een klein aantal jeugdleden worden deze groepen gecombineerd. In de eerste groep wordt het zwemmen (indien nodig) geperfectioneerd en komen de kleintjes in aanraking met het snorkelen. Snorkelbrevet A, B en C kunnen worden gehaald.

In groep 2 worden de punten op de i gezet bij het snorkelen en gaan de kinderen vanaf 10 jaar (mits goedkeuring van de ouders en medisch gezien geen bezwaar!, zie Aanbevelingen Medische Commissie & Zwembadverklaring – Duiken met kinderen) in het ondiepe deel van het bad kennismaken met perslucht. Kennismaken, dus op een max. diepte van 1.50 meter.

Pas vanaf 11 jaar mogen de Nemo kinderen starten met de officiële jeugd ScubaDoe duikopleiding. Adembrevet (11 jaar en max. diepte 1.80 meter), Bellenbrevet 12 jaar en Trimbrevet 13 jaar in het diepe gedeelte van het zwembad. Vanaf 13 jaar (na het behalen van het Trimbrevet) zijn er vele specialty’s om tot aan de reguliere 1*-duikopleiding NOB de tijd nuttig, plezierig en leerzaam te vullen.

Er zijn dus voldoende lesplannen om onze jeugdleden een gevarieerd aanbod van lessen aan te bieden gedurende een periode van maar liefst zes seizoenen. De complete opleiding (snorkelen, duiken en specialisaties) is geschreven voor de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Het buitenwaterduiken doen we incidenteel, in een veilige buitenwateromgeving, met kinderen die daar echt aan toe zijn. We geven kinderen daar een kijkje in wat er zoal onder water te zien is.

Voor meer informatie verwijzen we naar de onderstaande NOB Scubadoe site: http://scubadoe.onderwatersport.org/. Doorklikken op ieder onderdeel en ook de links rechts geeft een schat aan informatie.