7 februari, 2017

Opleidingen

Op dit moment kan Duikteam Nemo geen duikopleiding aanbieden.

Bij de vereniging worden verschillende duikopleidingen en specialisaties gegeven. Sommige worden elk jaar gegeven en andere bij voldoende belangstelling. Bij ons kun je beginnen met de snorkelopleidingen of gelijk met de duikopleiding. Dit zijn de 1-ster (1*) tot en met de 4* brevetten, en verder naar de instructeursopleidingen. Daarnaast worden verschillende specialisaties gegeven zoals bijvoorbeeld Nitrox-duiken, Digitale Onderwaterfotografie, Onderwaterbiologie, Droogpakduiken, IJsduiken, Drifduiken, Volgelaatsmasker en Decompressieduiken.

De Nemo / NOB opleiding is modulair zodat je eigen tempo naar je brevet toewerkt. Er is een uitgebreide Scuba-Doe jeugdopleiding voor de jeugd van 8 tot 14 jaar. We hebben leden in alle leeftijdscategorie√ęn en is het goed mogelijk om op latere leeftijd te beginnen met duiken!

Het opleidingsseizoen start in de regel eind september, maar nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom, vaak kan men nog aanhaken bij een bestaande al lopende opleiding. Het praktische deel van de opleiding vindt plaats in zwembad De Meerkamp en natuurlijk ook in het buitenwater. We zijn dan veelal te vinden in de heldere Vinkeveense plassen, maar ook op andere duikstekken in de omgeving en in Zeeland. De praktische opleiding sluit naadloos aan op de te volgen theorie. Na een theoretisch onderdeel worden deze vaardigheden in de praktijk geoefend.