Nemo vijftig jaar, het jubileumfeest

Al een tijdje – om precies te zijn, vanaf het Pinksterkamp dit voorjaar – staan alle evenementen rond Nemo in het teken van ons vijftigjarig bestaan. En het hoogtepunt – de grote jubileumreceptie, gevolgd door een lekker feest – heeft afgelopen zaterdag 12 oktober plaatsgevonden.

Er was door de jubileumcommissie, geassisteerd door talloze helpers, enorm veel werk verzet om deze avond tot een spetterend succes te maken. Alleen al de ‘promenade’ van de Ouderkerkerlaan naar de ingang van ons clubhuis was al veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’ waard. De banier, met daarop de soppende duiker én uiteraard het logo ‘Nemo 50 jaar’ gaf duidelijk de ingang naar ons clubhuis aan. Door een haag van lichtjes, kaarsen en andere feeërieke verlichting betrad je uiteindelijk de feestzaal.

Daar was ook hard aan gewerkt, en hoe! Feestverlichting, een heuse dj-koppel met installatie, en een uitermate vakbekwame barploeg, bestaande uit Glenn, Dave, Indra, Luka en Daan stonden klaar om iedereen van consumpties te voorzien. Dat daarbij het speciaal gebrouwen Nemo jubileum bier, JubelNemo, favoriet was, spreekt natuurlijk vanzelf.

Om zeven uur kwamen de gasten binnenlopen. Huidige leden, mensen die in een héél ver verleden lid zijn geweest, alles door elkaar. De begroetingen waren uiteraard enthousiast: veel bezoekers hadden elkaar in jaren niet gezien, en hadden dus flink wat bij te praten. Namens de jubileumcommissie vertelde Rifka wat er die avond allemaal te verwachten viel. Het aantal ‘officiële’ gebeurtenissen kon gelukkig over de avond verspreid worden.

Rond kwart over acht maakte de Amstelveense wethouder van Sport, Rob Ellermeijer, zijn opwachting. In zijn speech maakte hij duidelijk dat ook de gemeente Amstelveen het vijftigjarig bestaan van Nemo als een mijlpaal ziet; een sportvereniging die al zó lang bestaat heeft heel duidelijk een eigen plek in de Amstelveense gemeenschap, was zijn boodschap. Zijn dank hiervoor liet hij ook merken door het overhandigen van een (werkelijk enórme!) bos bloemen namens het gemeentebestuur.

Wie ook aan het woord kwam: de eerste secretaris van Nemo, Jacques van der Sluis! Ondanks dat hij ondertussen de leeftijd der zéér sterken heeft bereikt, kon hij ons een aantal prachtige verhalen vertellen uit die begintijd van Nemo. Het deed iedereen weer beseffen hoe ontzettend tevreden we mogen zijn met hoe onze club er nu bij staat: zwembadtrainingen, clubhuis, compressor, werkelijk alles hebben we in eigen beheer.

Adrie beklom toen het spreekgestoelte om een aantal leden van Nemo die al jáááren lid zijn, nog eens te bedanken voor hun inzet. Deze trouwe leden kregen een flesje ‘JubelNemo’ om deze dank ook in vloeibare vorm te laten blijken.

Tenslotte nam om tien uur Bert Vos namens het bestuur van de Nederlandse Onderwatersport Bond het woord. Hij liet merken dat het vijftigjarig bestaan van Nemo ook binnen de NOB een mijlpaal is; we zijn één van de oudste clubs binnen deze organisatie. Hij verraste ons met een schitterende ‘beachvlag’, waarop zowel het NOB-logo als de naam ‘Duikteam Nemo’ op te zien is.

Ondertussen had iedereen ruim de tijd om mensen te spreken, herinneringen op te halen, een dansje te wagen of een dronk uit te brengen op de toekomst van Nemo. Op naar de volgende vijftig jaar!

Het bestuur van Nemo wil nog eens de jubileumcommissie, bestaande uit Ans Faas, Julia ten Bookum, Rifka Münninghoff en Erzsébet Oosterveld en alle vrijwilligers/handlangers/barhulpen bedanken voor hun tomeloze inzet!

Volgende (en laatste jubileum-) evenement:

Zondag 3 november: het Spel zonder Flessen!

Wees er allemaal bij!!!!!

Gelukkig hebben we de foto's nog! Veel dank aan Adrie ten Bookum voor dit mooie beeldmateriaal.

Geplaatst door Duikteam Nemo op Zondag 20 oktober 2019
Gelukkig hebben we de foto’s nog! Dank aan Adrie ten Bookum