Centrale training: trimmen!

Zoals jullie weten, heeft de NOB de instructies rond het trimmen veranderd. Onze trainers gaan ons aanstaande zondag bij de komende Centrale Training uitleggen wat de huidige methodiek voor een geoefende duiker is om goed uitgetrimd te zijn, én te blijven.

Daarvoor wordt iedereen die deze training wil volgen, verzocht om zondag de volgende uitrustingsstukken mee te nemen:

  • Basisuitrusting
  • Persluchtset
  • Voldoende lood om goed uitgetrimd te zijn. Ben je van plan om tijdens deze training een ‘shorty’ te gaan dragen, hou daar dan goed rekening mee!

Let er op dat er voldoende lucht in je fles zit. Ook hier geldt de eis dat je 50 bar of meer lucht in je fles over moet hebben als de training afgelopen is. En ervaren duikers weten dan precies hoeveel lucht ze mee moeten nemen…

We hopen dat veel leden van Nemo aan deze training mee gaan doen. Ook voor ervaren duikers is dit iets wat je onder de knie moet hebben; als je met een aankomende 1*-duiker gaat duiken, is de nieuwe manier van trimmen iets waar je je buddy feedback op moet kunnen geven.

Tot zondag!

De Nemo-trainersgroep

Zondag 25 maart, 8.30 u. beginnen!